Drie op vier Belgen is fier Belg te zijn. De stad Mechelen blijkbaar niet : sinds 2000 is de Belgische vlag van de toren verbannen.

Nochtans is het project BelgiŽ erg succesvol : 200 jaar democratie, scheiding der machten, scheiding kerk en staat, persvrijheid, vrijheid van vereniging, economisch succes, overlegeconomie, gezondheidszorg, ... dat zijn erfenissen van BelgiŽ, niet van het separatisme dat alleen haat en afgunst wekt en dure en onnuttige staatshervormingen oplevert.

Vlaanderen moet niet 'bevrijd' worden van BelgiŽ, noch van zijn symbolen. Integendeel, op ogenblikken dat het er echt op aan kwam, lieten de "volksvrienden" de Belgen in de steek en kozen de zijde van de terreur. BelgiŽ stond toen voor vrijheid en nu nog steeds.

Het 8 Mei Comitť regio Mechelen is een organisatie voor verdraagzaamheid en democratie. Tegen separatisme, fascisme en racisme. Daarom vragen wij dat Mechelen zich niet langer zou schamen om Belg te zijn. Dat is geen misplaatst Belgisch nationalisme. Ook voor de Europese vlag is er plaats. We willen solidair zijn met anderen, niet tegen hen.

Daarom vragen wij de stad Mechelen : plaats de Belgische driekleur terug en wees solidair met Europa!

In verbondenheid!
terug